Известие

Collapse
No announcement yet.

Направих си 166 2,0 ТС с шест скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Направих си 166 2,0 ТС с шест скорости

Здравейте,
    доста се рових из техническата литература и много нещо изчетох докато стигна до тука да направя моата 166 2,0 ТС с шест степенна кутия. Та кутията взех от 166 2,0 turbo и трябва да ви кажа, че тази трансмисия е създадена точна за 2,0 ТС. Сега колата има много по-добро поведение на пътя. Предавките са много по-еластични при каране в градски условия, а пък за извън града просто мечта с 4000 хл. оборота върви със 160 км/ч. Разхода на гориво също се понижи с около 1 литър, но това не е чак толкова важно по-важното е, че двигателя е значително по-разтоварен в извънградски условия.

Браво.Всеки един от нас, който е с 5 степ. си МЕЧТАЕ.... за 6 скорости.Изън града е може би Меко казано мъчително.Интересно ми е при каква скорост включваш 6-та?
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

При 70 км/ч на 6-та колата варви доста добре и като подадеш газ започва дори да ускорява. Иначе нормално включвам 6-та при около 100 км/ч - подаваш газ и ..............

Comment

Прави ли някакви допълнителни преправяния на кутията за да пасне.... При 100 км (6-та), с какви обороти си...
        Иначе браво - мечтата на всеки с 166, ТС, 2.0 ...
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Преправяния не. Единствено се разменят двата кожуха на съединителя. Просто е, развиват се само няколко болта на едната кутия и няколко болта на другата и единия кожух отива на мястото на другия. Разменя се също и фланеца на лявата полуоска. Общо взето всички кутий са еднакви от 2,0 ТС до 3,2 куб. включително и на 2,4 JTD разликата е в предавателните числа и в някои дребни неща, които принципно могат да се заменят. Например от кутия на 2,4 JTD и 2,0 ТС може да се събере една която да върши работа при бензиновия двигател, но все пак трябва да го прави компетентен човек. Варианта със събирането на една трансмисия от две също го обмислах, но не го препоръчвам. Доста по-сложен е. Както казах и по рано кутията на 2,0 turbo най-добре пасва на 2,0 ТС и за мене е най-добрият вариант. Изискват се минимум "преправяния" и прадавателните числа пасват перфектно.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:57 ----------

На шеста при 100 км/ч двигателя е на 2500 об. както би трябвало да бъде за такъв клас автомобил.

Comment

Завиждам завист ме тресе ама да тръгна да сменям кутия - няма да стане. Ако сдробя моята ще имам предвид
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
              Преправяния не. Единствено се разменят двата кожуха на съединителя. Просто е, развиват се само няколко болта на едната кутия и няколко болта на другата и единия кожух отива на мястото на другия. Разменя се също и фланеца на лявата полуоска. Общо взето всички кутий са еднакви от 2,0 ТС до 3,2 куб. включително и на 2,4 JTD разликата е в предавателните числа и в някои дребни неща, които принципно могат да се заменят. Например от кутия на 2,4 JTD и 2,0 ТС може да се събере една която да върши работа при бензиновия двигател, но все пак трябва да го прави компетентен човек. Варианта със събирането на една трансмисия от две също го обмислах, но не го препоръчвам. Доста по-сложен е. Както казах и по рано кутията на 2,0 turbo най-добре пасва на 2,0 ТС и за мене е най-добрият вариант. Изискват се минимум "преправяния" и прадавателните числа пасват перфектно.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:57 ----------

На шеста при 100 км/ч двигателя е на 2500 об. както би трябвало да бъде за такъв клас автомобил.
              Говори ми мръсно, давай! Разхода извънградско с 90 пада ли до 5-6?
              Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
              Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Първоначално публикувано от achkar Покажи съобщение
                Говори ми мръсно, давай! Разхода извънградско с 90 пада ли до 5-6?
                Хаха...... Накефи..
                П.П. Сега остава да пишеш с 3000 оборота на какви километри си и ще те гледам злобно....
                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
                  Хаха...... Накефи..
                  П.П. Сега остава да пишеш с 3000 оборота на какви километри си и ще те гледам злобно....
                  Щом на 2500 е със 100 значи на 3000 об ще е със 120
                  sigpic

Comment

Аз искам да попитам какво става с максималната скорост обаче?
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Разхода извънградско с 90 км/ч не мога да кажа какъв е. На шеста със 120 км/ч двигателя работи на 3000 об. и на всики 500 об. скороста се покачва приблизително с около 20 км/ч.

---------- Post added at 07:23 ---------- Previous post was at 07:11 ----------

Максималната скорост естествено става по-голама и според мен ще е около 230 - 235 км/ч

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
                        [/COLOR]Максималната скорост естествено става по-голама и според мен ще е около 230 - 235 км/ч

Ще си позволя да не съм съгласен с това. Затова питам пробвана ли е.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          Ами обоснови се защо не си съгласен.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                            Някъде там ще е като на всяка нормална 150 коньова машина. Стандартната 166 на тия скорости е в прекъсвач и двигателя изживява последните си мигове на този свят
                            sigpic

Comment

Ами за да се вдигне максималната скорост обикновено трябва да се увеличи мощността, което в случая не е така. Скоростните кутии и главното предаване като цяло се изчисляват за определена мощност на двигателя. Заменяйки скорости от 150 к.с. кола с такива от 200 к.с. кола получаваш този резултат с оборотите, но е по-вероятно да не достигне дори предишната макс. скорост. Да не говорим за повишение.

Но това е теория. Ще се радвам да не съм прав. Което ще се види след една проба. Щото имам примери с автомобили с 5 степенна скоростна кутия, на които макс. скорост е на 4-та, не на 5-та.
                              Last edited by didod; d.m.y г., 11:54.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                              X